Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@20:22:25 GMT

حق بیمه زنان خانه‌دار ۱۴۰۱ چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۰۶۳۹۴

حق بیمه زنان خانه‌دار ۱۴۰۱ چقدر است؟

با توجه به این‌که برخی از زنان انتخاب می‌کنند که در سازمان‌های دولتی یا غیردولتی فعالیت نداشته باشند و مشغول خانه‌داری باشند، بیمه زنان خانه‌دار طراحی و اجرا شده است تا این افراد هم نگرانی برای آینده خود نداشته باشند. گسترش بیمه‌های اجتماعی از اهداف کلان اجتماعی و اقتصادی کشورها محسوب می‌شود. پوشش بیمه‌ای امروز یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی جوامع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور ما نیز برنامه گسترش و تعمیم بیمه آحاد جامعه از جمله بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد، زنان، دانشجویان و... از چند سال پیش در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا به نقل از بیمه دات کام، سازمان تامین اجتماعی برای این که زنان خانه‌دار نمی‌توانند از شرایط بازنشستگی و مستمری بگیری استفاده کنند، ‌شرایط خرید بیمه زنان خانه‌دار را برای تمام افراد با شرایط مناسب فراهم کرده است. همچنین برای اینکه بتوان راحت‌تر این بیمه‌نامه را خریداری کرد شرایط تهیه بیمه‌نامه به صورت اینترنتی برای زنان و دختران سرزمین مهیا است. 

در این مطلب درباره شرایط متقاضی‌ها و چگونگی ثبت نام این بیمه‌نامه توضیحاتی خواهیم داد تا انتهای متن همراه ما باشید.

چه کسانی می‌توانند بیمه زنان خانه‌دار را خریداری کنند؟

یکی از دغدغه‌های زنان خانه‌داری که شغل دیگری ندارند؛ داشتن بیمه است. آن‌ها می‌توانند ضمن استفاده از پوشش‌های‌بیمه‌ای، پشتوانه‌ای برای آینده خود و فرزندان خویش داشته باشند. بر همین اساس، این دسته از خانم‌ها (مجرد یا متاهل) می‌توانند در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال از خدمات و پوشش‌های بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند. پیشنهاد می‌کنیم هر چه زودتر نسبت به ثبت‌نام بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار اقدام نمایید. با این کار می‌توانید در طول مدت بیمه‌ای از پوشش‌های بیمه تامین اجتماعی استفاده کنید. هر بیمه‌نامه‌ای با توجه به برنامه‌ریزی و میزان ریسکی که دارد برای یکسری افراد جامعه مناسب هستند. بیمه زنان خانه‌دار جزو این بیمه‌نامه‌ها است و نمی‌توان این بیمه‌نامه را برای همه افراد خریداری کرد. شرایطی که برای بیمه زنان خانه‌دار در نظر گرفته شده است به شرح زیر است:

خانم‌هایی که در سال‌های گذشته در سازمان یا کارگاهی فعالیت ‌می‌کردند و سابقه بیمه دارند، اما در حال حاضر تحت پوشش هیچ بیمه ‌تامین اجتماعی نبوده و مشغول خانه‌داری هستند. خانم‌های خانه‌دار که در هیچ سازمان یا مجموعه‌ای استخدام و مشغول به کار نیستند. بانوانی که در کارگاه‌هایی فعالیت ‌می‌کنند که مشمول قوانین بیمه ‌تامین اجتماعی نیستند. چه مدارکی برای خرید بیمه زنان خانه‌دار لازم است؟

برای تحت پوشش قرار گرفتن در بیمه زنان خانه‌دار باید یکسری مدارک را به مراکز کارگزاری بیمه تامین اجتماعی تحویل داد تا بعد از مراحل کارشناسی بتوان این بیمه‌نامه را خریداری کرد. مدارک مورد نیاز برای بیمه‌نامه زنان خانه دار عبارتند از:

شناسنامه و کپی از تمامی‌صفحات شناسنامه کارت ملی و کپی کارت ملی تکمیل فرم مربوط به بیمه زنان خانه‌دار یک عکس ۳*۴

دقت کنید که اگر به دفترچه خدمات درمانی نیاز دارید باید هنگام پرکردن فرم مربوطه این بخش را انتخاب کنید و اگر سابقه بیمه تامین اجتماعی دارید باید آن را در فرم قید کنید.

بیمه زنان خانه دار چیست

شرایط بازنشستگی برای بیمه زنان خانه‌دار

چند سوال برای افراد در خصوص بیمه زنان خانه‌دار وجود دارد مانند این که آیا تمام زنان خانه‌دار می‌توانند این بیمه‌نامه را تهیه کنند؟ یا شرایط بازنشستگی این بیمه به چه صورت است؟

تمام زنان با سه شرطی که در قبل گفته شد می‌توانند این بیمه‌نامه را خریداری کنند و بازنشستگی با توجه به یکسری شرایط فراهم می‌شود که این شرایط و قوانین عبارتند از:

داشتن ۵۵ سال سن و حداقل ۵ سال سابقه که متناسب با سنوات پرداخت بیمه باشد. خانم‌هایی با سن ۵۵ سال که حداقل ۲۰ سال سابقه دارند. افرادی که دارای سن ۴۲ برای مشمولیت قانون کار با حداقل ۲۰ سال سابقه کار داشته باشند. خانم‌هایی که دارای ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب و در شرایط سخت و زیان‌آور مشغول به‌کار هستند. خانم‌های دارای ۲۰ سال سابقه، بدون شرط سنی بازنشستگی برای جانبازان در نظر گرفته شده است. خانم‌هایی که سن ۴۵ سال دارند و سابقه آن‌ها حداقل ۳۰ سال است. خانم‌ها با ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی ‌می‌توانند این بیمه‌نامه را خریداری کنند. خانم‌هایی که حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن دارند. (برای معلولان عادی) مزیت‌های بیمه زنان خانه‌دار

هنگامی‌ که برای خرید بیمه زنان خانه‌دار به سازمان بیمه تامین اجتماعی مراجعه می‌کنید به طور حتم با پرداخت حق بیمه، یکسری امتیازها و مزیت‌هایی برای شما در نظر گرفته می‌شود:

بهره‌مندی از دفترچه درمانی (این مورد با درخواست بیمه‌گزار و پرداخت حق بیمه فراهم ‌می‌شود.) استفاده از بیمه از کارافتادگی فوت پیش از بازنشستگی و پس از آن (این مزیت با توجه به اینکه در قرارداد قید شده باشد قابل استفاده خواهد بود.) استفاده از حقوق بازنشستگی پس از پایان مدت زمان قرارداد

برخی از پوشش‌ها و تعهدات کوتاه مدت در این بیمه‌نامه وجود دارند که جزو استثنائات بیمه زنان خانه‌دار به‌حساب می‌آیند مانند: کمک هزینه ازدواج، هزینه روزهای بیماری و ایام بارداری در این بیمه‌نامه تحت پوشش نیستند.

شرایط پرداخت حق بیمه در بیمه زنان خانه‌دار

باید به این نکته توجه داشته باشید که میزان حق بیمه زنان خانه‌دار و حقوق بازنشستگی هر یک از آن‌ها یکی نیست و بستگی به شرایط مختلف دارد. اصلی‌ترین مسئله در این راستا درصد حق بیمه پرداختی شما در حین قرارداد می‌باشد که به صورت ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد می‌باشد که به ترتیب میزان حقوق بازنشستگی بیمه زنان خانه‌دار بسته به شرایط زیر متفاوت خواهد بود:

اگر بیمه شده‌ای با ۱۲ درصد پیش از بازنشستگی فوت کند؛ مستمری به خانواده وی پرداخت نمی‌شود؛ برعکس، در صورتی که پس از بازنشستگی فوت نماید، خانواده وی از مستمری بیمه شده فوت شده می‌توانند، استفاده کنند.

بیمه‌گزاری که حق بیمه ۱۴ درصد را پرداخت کرده باشد؛ برخلاف مورد بالا هیچ فرقی نمی‌کند که پیش از بازنشستگی یا پس از آن فوت کرده باشد. در هر صورت مستمری به خانواده وی تعلق می‌گیرد.

خانواده فرد بیمه شده‌ای که وی حق بیمه ۱۸ درصد را انتخاب کرده باشد؛ نیز در هر صورت یعنی در صورت فوت قبل و بعد از بازنشستگی  فرد بیمه شده می‌توانند مستمری را دریافت نمایند.

فرآیند ثبت‌نام بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار

اگر خانم خانه‌دار هستید یا مدت زمانی مشغول به کار بوده و حتی سابقه پرداخت حق بیمه هم دارید، می‌توانید به دو صورت حضوری و مراجعه به کارگزاری‌های تامین اجتماعی یا از طریق اینترنت و سایت https://eservices.tamin.ir/ اقدام به ثبت نام کنید.

بعد از ورود به سایت، از طریق منوی بالا، روی «بیمه شدگان» وارد بخش بیمه شدگان خاص شوید و بعد روی انعقاد قرارداد زنان خانه‌دار و دختران کلیک کنید. بعد از آن می‌توانید ثبت نام کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بيمه زنان خانه دار سازمان تامین اجتماعی بیمه نامه را خریداری بیمه تامین اجتماعی بیمه زنان خانه دار پرداخت حق بیمه ۲۰ سال سابقه خانم هایی بیمه شده پوشش ها ثبت نام خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۶۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • ۷۵ هزار کارگر زیر پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱
  • روند افزایشی خودکشی از 1388 تا 1401
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد